Huldiging door het District Deurne

Naar aanleiding van het 100 jarig bestaan is onze club gehuldigd door het District Deurne. We werden hartelijk ontvangen in het districtshuis waar we, na de gebruikelijke toespraken, werden vergast op een leuke receptie.

Onder deze fotomontage kan u de schitterende toespraak van Benny lezen waarin hij de geschiedenis van onze club en haar toekomst perfect weergeeft.. Chappeau !!!

Beste Sportvrienden

District schepenen

Leden van de districtsraad

Spelers , ouders en genodigden….

 

100 Jaar jong

Had dit toen ene Louis Swarch dit kunnen vermoeden toen hij het lumineuze idee kreeg een sportclub op te richten op 12 september 1917 die zich vooral zou bezig houden met zwemmen , atletiek en worstelen ?

We denken van niet.

In de begin jaren speelden we onder de naam SC Olympic. Men begon pas met de voetbalsport in 1926 en we kregen van de KBVB het stamnummer ‘ 500 ‘ Zeg nu zelf , 500 best een mooi getal !

Vanaf 1966 speelden we op het ‘Ruggeveld’ waar we tot voor 2 maanden terug nog speelde met de gehele club !

In het 100 jarig bestaan promoveerde de club tot 3 maal toe en dit zelfs tot in 2 de provinciale , daar waar we 3 seizoenen zouden mogen vertoeven !

Eerst speelden we onder de naam K.Olympic VK Antwerpen om nadien te veranderen naar Olympic Deurne en vanaf 2016 de naam te dragen Olympic Pirates Deurne Borgerhout .

De dag van vandaag zijn we bijzonder trots op ons leden bestand , meer dan 400 leden telt onze club waarvan  230 jeugdspelers actief zijn wekelijks !

Voor onze jeugd zijn we meer dan een voetbalclub geworden, we willen een echte leerschool zijn ook , waar onze spelers hun huiswerk kunnen maken en zelfs computer lessen aangeboden krijgen met begeleiding, dit mede alles met de ondersteuning van City Pirates waarvoor dank .

Kansen bieden aan kansarme en minder bedeelde jongeren , dit alles in een heel mooi sociaal kader, wat krijg je ervoor terug ?

De glimlach van een jeugdspeler een schouderklop van een ouder , een welgemeende handdruk en zoals nu een uitnodiging van het district , echt top !

Sportief vloeide daaruit dat niet minder dan 11 eigen jeugdspelers deel uit maken van onze 18 koppige selectie voor het eerste elftal , dit jaar is een leerschool , maar de laatstee weken zien we nu al een serieuze sportieve verbetering met mooie resultaten , veel fun ook en uiteraard hun mooie lach , klein feest , overwinning na het scoren van een doelpunt of het winnen van een wedstrijd ook dist is genieten !!!

De jeugd is echt onze toekomst !

 

Sinds 2 maanden mogen we vertoeven op ons prachtig nieuw complex aan de ruggeveldlaan en meer bepaald in het ‘ park groot schijn ‘ , het was de boost , de zuurstof die onze club en al haar leden echt nodig hadden , het bied ons een ongelooflijk toekomst perspectief waar onze leden onder de meest gunstige  omstandigheden hun geliefkoosde sport kunnen beoefenen !

Het zal voor nog meer aantrekkingskracht zorgen , wat wil zeggen nog meer jeugd , meer trainers , en ook nog meer vrijwilligers en medewerkers !

We werken er hard aan , iedere dag , iedere week en dit 7/7 met ons team .

Een voetbalvereniging die de dag van vandaag 100 jaar mag worden mag best trots zijn !

Waar meerdere hoger geplaatste clubs van tweede prov tot in de hoogste klasse en 1B gered moeten worden door bouw promotoren , bouwhandelaars en of belgische coucke bakken , een faillissement , een overname en soms ook andere minder mooie praktijken slagen wij er als kleine club toch maar mooi in , om onze club in het vaarwater te houden.

Een goede vriend zei me laatst nog , de tijd dat clubleiders in de mooie zetels aan een mooi gedekte tafel met een rijkelijk menu , voorafgaand aan een apero met bubbels en om te eindigen van een pousse cafe met een dikke sigaar konden genieten , wel inderdaad die tijd is voorbij.

De dag van vandaag is een club een bedrijf geworden waar alles tot in het kleinste detail na moet overeenstemmen met wat volgens de overheid ons dient opgelegd te worden.

 

Dit gebeurt niet zomaar , onze club moet een taaie tante of nonkel zijn , ze word gedragen  door meerdere mensen , uiteraard vrijwilligers , ook door sponsors , maar vooral door mensen met een hart voor de club waarvoor een oprechte dank !

Ik denk spontaan aan onze jeugdtrainers , jeugdspelers , ouders en grootouders ,het jeugdbestuur de technische staf van de seniors , het piraten project en last but not least ons bestuur , gelukkig zijn we een jong bestuur , een vrienden groep die meermaals open staat voor discussie en soms best hevige , maar allen met 1 doel voor ogen , het beste ,  het maximale voor onze dierbare vereniging Olympic Pirates Deurne Borgerhout !

Beste vrienden , ik zou iedereen willen bedanken voor de jaren lange steun en medewerking en laat ons klinken op de volgende jaren.

Dit verhaal stopt niet.

We schrijven verder aan onze mooie club iedere dag weer.

 

Proost en bedankt !

© 2019 Olympic Pirates Deurne - Borgerhout

Website verantwoordelijke: Benny van Loon - bennyvanloon@skynet.be – 0488/40 85 03