PERSBERICHT                         02/05/2016

 

 

Geachte,

 

Op de drempel van haar 100-jarig bestaan, heeft onze club besloten om op lange termijn een intense en verregaande samenwerking aan te gaan met SC City Pirates Antwerpen, voornamelijk met de bedoeling om zoveel mogelijk een bestendige, kwalitatief hoogstaande jeugdwerking te kunnen blijven garanderen.

 

Daarom werd intern beslist om vanaf volgend seizoen een naamswijziging in onze clubbenaming door te voeren; per 01/07/2016 zal onze club door het leven gaan als : OLYMPIC PIRATES DEURNE–BORGERHOUT - afgekort : OLYMPIC PIRATES DEURNE–BG.  

 

Uiteraard zal ook het clublogo aangepast worden; dit nieuwe logo zal op korte termijn worden voorgesteld.

We wensen wel duidelijk te benadrukken dat het hier NIET om een fusie gaat; we blijven als club wel degelijk zelfstandig bestaan, en ons stamnummer 500 blijft behouden.

 

Eerder zien we ons in de, zij het officieuze rol van een “sattelietclub”, die de zienswijze, waarden en normen van de City Pirates mee wenst te onderschrijven en uit te dragen. 

 

Onze club richt zich, binnen het sociale engagement van de “Pirates”, hoofdzakelijk tot de jeugd van de districten Deurne en Borgerhout, en een deel van Antwerpen-Noord.

 

We spreken dan over een totaal inwoneraantal van meer dan 150.000 zielen, waartussen ongetwijfeld héél wat talentvolle jeugd verscholen zit.

Gezien we thans nog als énige Provinciale amateurclub binnen de VFV/KBVB  jeugdvoetbal aanbieden in de regio Deurne, Borgerhout en Antwerpen-Noord, is er op dat vlak een uiterst belangrijke sportieve, maar ook sociale én multiculturele rol weggelegd voor onze vereniging.

Deze ingeslagen weg willen we resoluut en consequent verder blijven bewandelen, niet in het minst met het oog op de ingebruikname van het nieuwe sportcomplex binnen het Park Groot Schijn vanaf de zomer van 2017, en ter vrijwaring en bestendiging van onze licentie Provinciaal jeugdvoetbal.

 

De jeugdwerking blijft veruit de belangrijkste pijler binnen onze club; onze eigen jeugd wordt alle kansen geboden en zal op de meest optimale manier verder worden voorbereid tot een gedegen doorstroming naar het eerste elftal.

In die zin is het, met onze bescheiden middelen, een uitdaging om enerzijds ervoor te zorgen een stabiele middenmoter te blijven in 3e Provinciale, en anderzijds een financieel gezond beleid te voeren, zoals we dat de voorbije 99 jaar steeds nagestreefd hebben.    

        

Voor meer informatie kan u steeds terecht op onderstaande coördinaten.

 

Met sportieve groet,

namens KVC Olympic Deurne,
 

Luis Asselberghs                            Benny van Loon                         Jean-Pierre Pouwels
Voorzitter a.i./Secretaris G.C.        Ondervoorzitter                         Financieel verantwoordelijke                            

0472/81.10.80                             0488/40.85.03                            0473/82.27.94                                         

 l.asselberghs@skynet.be              bennyvanloon@skynet.be         jppouwels@hotmail.be

                                                                                                                                        

© 2019 Olympic Pirates Deurne - Borgerhout

Website verantwoordelijke: Benny van Loon - bennyvanloon@skynet.be – 0488/40 85 03